Thursday, November 5, 2015

Peruskuntoinen ja alkeellinen puutaloasunto on turvallinen ostos

Jos olet ostamassa puutalo-osaketta, niin mielestäni peruskuntoinen ja alkeellinen on turvallisin, ja se ettei huoneistossa ole kuin korkeintaan kaksi vesipistettä takaa homeettomuuden. Tällaisesta puutalo-osakkeesta tietää mitä ostaa ja saa. Kun sellaisen on ostanut, niin kannattaa kuulostella asunnon henkeä ennen kuin rupeaa remontoimaan. Remontin voi tehdä järkevästi tai sitten järjettömästi. Ihan miten haluaa.

Portsassa on ilmaantunut myyntiin peruskuntoisia puutaloasuntoja. Ne ovat helmiä asianharrastajalle. En tarkoita pikkugryndereitä, enkä isojakaan. Ihmisen luonnollinen poistuma ja sukupolven vaihdos näkyvät. Katselin yhtä puutaloa ja kakluunia. Meillä on sellainen samanlainen, paitsi että meidän kakluunissa on romanttinen kipsireliefi.
Näissäkin puutalo-osakkeissa on yleensä liikaa hintaa. Portsalisää ei kannattaisi hehkuttaa.

Tuosta vesipisteiden vähyydestä toinenkin puoli: eräässä puutaloyhtiössä oli hellahuone jossa oli komerossa vessa, johon piti kantaa huuhteluvesi. Koska suihkua ei ollut, peseytyi mieshenkilö pesuvadissa ja heitti lopuksi vedet päälleen. Vesi sai ajan oloon puulattien muovimaton alla kukkimaan hometta. Siinä sitten altistuttiin siivotessa pehkuja pois. Omistaja oli jo dementikkojen todellisuudessa.

Suhtaudun terveellä epäluulolla modernisoituihin puutaloasuntoihin. Katselen niitä oikein mielelläni netissä, mutta viihtyisi en. Niillekin asunnoille löytyy kyllä viihtyjät ja hyvä niin.


No comments: