Saturday, March 14, 2015

Erilainen sorsa pörhistelee joella

Outo lintu tavallisten jokisorsien joukossa. Se oli pienenpi kuin sorsat ja sen päässä oli hohtavan vihreät raidat ja kyljissä samaten. Oliko se vieraileva lintu vai mutantti. En tiedä. Uros se oli koska pörhisteli naaraiden ympärillä.
Tässä tämän kevään ensimmäinen havainto joutsenesta Koroisten vesissä. Kuva on otettu rautatiesillalta ja on hieman utuinen. Kuvattava oli liian kaukana. Luin arkkipiispan haastattelua Simeon ja Hanna netti lehdestä. Tuleeko Partholomeus Suomeen kirkolliskokoukseen? Mitä kulisseissa tapahtuu todella? Yksi vanha jäärä sanoi että Uspenskin katedraalin tapahtumista ja naiapiispan olosta alttarissa on valitettu Patriarkalle. En tiedä ketkä ovat valittaneet tai onko kerätty nimiä adressiin. Ajattelen että kuka on valkoinen joutsen ja kuka musta. Kuka suorittaa alttarin puhdistuksen kun nainen on käynyt siellä. Tämä tuntuu epätodelliselta ajassamme.
Tässä tämä erilainen sorsa pörhistelee. Maailmaan mahtuu monenlaisia olentoja. Iloinen tämä lintu ainakin on.

2 comments:

Ripsa said...

Katsoin kahta lintukirjaa.

Kandidaattini on tavi. Ihan niin kuin sen nättiäänisen laulajan sukunimi, Liisa oli etunimi.

Noissa on kyllä paljon variantteja ja varmaan tähän aikaan vuodesta eritoten. Mutta tuo lintu on nätti!

Joutsenet ovat tulleet tänne kaupungin lahdille tänään!

quijote said...

Kiitos tiedosta! Muistan liisa Tavin ja Jäähyväiset aseille ja Näkemiin nyt oikein paljon. Ja tietenkin On ylitse vuotava maljani...

Kevät on lintujen aikaa.