Friday, November 14, 2014

Vanha rakennus on arvokkaampi kuin vanha ihminen?

Korotettu kuistin katto pönöttää rumasti. Ilta pimenee mutta kynttilän vieminen pihamaalle arveluttaa näiden tulipalojen jälkeen. Naapuri laittaa linkkeriä korotetun kuistin lattiaan. Miten se käyttäytyy saven liikkuessa perusteissa.

Kirjava kissa kyhnyttää raollaan olevaa oveamme käpälällä auki ja yrittää tulla sisälle. Taitaa olla hylätty kissa mutta hyvässä kunnossa. Aikaisemmin näin sen radan varren kuolleiden korsien keskellä istumassa ja tuijottamassa palaneelle talolle. Huutelin sille että onko kaikki hyvin? Ehkä se etsii uutta kotia itselleen.

Joissakin asioissa vanhuus on arvossaan. Eräällä puutaloalueella myydäänn alueen vanhinta puutaloasuntoa huimaan neliöhintaan. Olisipa ihmistenkin kesken vanhuus arvossaan, mutta ei se tunnu olevan. Pahuus vaanii erityisesti vanhuksia näköjään. Tapauksilla lienee media-arvo ei muuta. Koskahan media saa aikaan jotain konkreettista parannusta arvokkaan vanhuuden takaamiseksi Suomessa.

Toivon ettei TVT häädä vanhuksia puutaloasunnoistaan, heillä tuskin on resursseja liittyä asuntoyhtiön osakkaaksi, vaikka halua olisikin. Tällainen kylmää sydäntä ja panee ajattelemaan mitä itsellä on luvassa tulevaisuudessa. Vanhuus ei tule yksinään sanotaan ja tervaskantoja on nykyään harvassa.




No comments: