Tuesday, November 25, 2014

Oikosulku, homokammosia ukkoja ja saavatko ihmiset sitä mitä ansaitsevat


Eräänä sunnuntai aamuna heräsin puhelimen kilinään. Silloin oli vielä lankapuhelin. Ystävämme Anu, hän joka on nyt jo kuollut, sanoi Onko sun ukkois herännyt? Minä siihen että se nukkuu mutta kohta herää. Tiijätkö osaako se korjata leivinpaahtimen? Tiedän että se osaa kaiken laista sähköihin liittyvää. Sitten aloin pelätä pahinta. Mitä on tapahtunut?

Talo meni pimeäksi. Paahdoin leipää ja se alkoi savuta, joten työnsin leipäveitsen sinne ja yritin keihästää pudonneen murun. Tässä vaiheessa mies nousi tukkapystyssä ja kysyi että onko hän vielä elossa sen leivänpaahtimen sähköiskun jälkeen?

Ota nyt töpseli irti seinästä ja tarkista sulakkeet. Mies sanoi ankaralla äänellä. Me tulemme katsomaan aamiaisen jälkeeneet mitä on tehtävissä.

Uusiksi meni leivinpaahdin.

Jokin aika sitten homokammoinen tuttavani yritti kutsua minua kylään "seuroihin" ja pääsisin hänen autossaan yhdessä pastorin kanssa. Kuulin pastorin nimen ja päätin olla menemättä. Kahden homokammoisen ukon kanssa samassa autossa ei tuntunut hyvälle. Olen homomyönteinen ja allekirjoittanut adressinkin. Se olisi ollut kamalaa. Sen sijaan menin kuuntelemaan Toriparkkirähinöitä ja totesin että ukot ovat outoja. Paitsi ne jotka vastustivat toriparkkia.

Hansakorttelin tyhjät kaupat eivät aloita toimintaansa toriparkin tultua ja täyty asiakkaista, syynä ovat tolkuttoman korkeat vuokrat. Eikä kyllä Foruminkaan ravintoloiden sulkeminen johdu Toriparkin puutteesta, vaan liian korkeista vuokrista.

Anu oli vankkumatta sitä mieltä että jokaisessa kunnon kulttuurikodissa oli oltava ruokasali. Olen samaa mieltä vaikka nykyään ei taida kukaan syödä yhtä aikaa, saati että ystävät kokoontuisivat päivällisille seurustelun merkeissä. Kaipaan noita aikoja.
Hakuan asunnon jossa on ruokasali, lämmin kylpyhuone ja kunnollinen keittiö. Joidenkin mielestä tämä on hienostelua. Kuten yksi rovasti kerran sanoi. Ihmiset saavat mitä ansaitsevat. Luulen että he eivät saa tänä päivänä edes perustarpeita, ainakaan kaikki. Tämä olisi hyvä muistaa kun tunnelmoidaan itsenäisyyspäivän hämyssä.



No comments: