Wednesday, January 30, 2013

Vesi liikkuu haperon jään alla...

Vettä ja räntää sataa. Bussin ikkunasta näin että Kuuvuori on musta ja lumeton. Kukaan ei enää mene joen jäälle kävelemään. Vesi liikkuu haperon jään alla. On tammikuun viimeisiä päiviä.

Ruokakaupassa kaksi eläkeläisfrouvaa paheksuivat syrjäytettyjä ja iloitsivat siitä, etteivät he eläkettä saa kun vanhenevat. Se on kuulemma oikein. Mikä tässä maailmassa on oikein?

Torilla ostin silakoita ja näin miten pojankoltiainen kaatoi pikkutytön maahan ja alkoi talloa selkää ja repiä hiuksia. Menin paikalle ja sanoin että Tuo ei käy! Poika säntäsi kauempana seisovan toisen tytön luo. Kysyin maassa makaavalta tytöltä että Onko tätä jatkunut jo pitkäänkin? Tyttö niiskutti peloissaan ruotsin sekaisesti ettei... Nyt tuli poika paikalle ja pyysi kauniisti anteeksi. Toivottavasti ei teeskennellyt.

Sitten sain tietää että kastuneita puutaloja kuivatetaan ihan pyydettäessä. Sellainen tapahtuu eräässä huoneessa jossa joku oli unohtanut laittaa lämmityksen talveksi. Jokainen tietää miten oli käynyt pakkasten tultua. Tätä huoneistoa ei isännöi kaupunki.

Tietenkin kuivattaminen maksaa, mutta se on välttämätöntä vahingon tapahduttua.
Kaupungin vuokratalojen henkilö sanoi ettei hän ole kuullut huoneiden kuivatuksesta. Tätä kysyttiin Puutarhakatu 41 palaneen talon kaavamuutos-keskustelussa ennen joulua. Tuo palanut talo jätettiin ilman kattoa moneksi kuukaudeksi sateitten armoille ja sitten laitettiin kaikki ilmareiät kiinni; tämä edisti tuhoutumista. Huomenna on viimeinen mahdollisuus jättää mielipide kaavamuutokselle joka mahdollistaisi kerrostalojen rakentamisen palaneen talon paikalle.

No comments: