Friday, October 21, 2011

Joko ne taas jyrää meitin...Melkein viikon ovat sinnitelleet Turun kauppatorilla Demokratia-mielenosoittajat. Aluksi kaikki oli sujunut hyvin, kunnes tuli keskiviikko ja sähkö katkaistiin ja mielenosoittajat häädettiin kaupungin virkamiesten annettua virka-apupyynnön poliisille. Mielenosoitus jatkuu edelleen. Viime yönä aktivistit nukkuivat taivasalla makuupusseissa. Yöllä alkoi sataa ja osa heistä meni pitämään sadetta esiintymislavan katoksen alle. Kaupunki lähetti yöllä traktorin hakemaan esiintymislavan pois kauppatorilta.

Tänään otetuista kuvista käy ilmi että aktivistit ovat edelleen torilla. Nämä ovat kansainvälisiä markkinavoimien ja rahan ylivaltaa vastustavia aktivisteja. He eivät ole syyllistyneet pahantekoon.

Teknologiateollisuus on jo sijoittanut pääomansa ulkomaille: se ei välitä Suomen "duunareista" pennin vertaa. Eikun siis senttiäkään.

Kovaksi käyvät asenteet ja otteet, kuten koko yhteiskunnassa yleensä. Kummallisinta lienee ettei sitä edes huomaa ajoissa. Kuvan pömpelissä (alla) sai Wanhoina Hywinä aikoida käydä pissillä.

No comments: