Thursday, January 17, 2019

Turun ilmastossa 17. 1. 2019

Missäköhän vaiheessa mahtaa olla Ratapihankadun 24:n ja Läntisenkadun seitsemän kerroksisen kerrostalon kaavamuutosesitys? Onko noilla läheisillä puutaloilla suojelupäätös. Näitä mietin odotellessani sitä kuuluisaa lumimyräkkää. Ei sitä tullut ja kohta varmaan sataa vettä.

Nyt on harmaa sydäntalven keskipäivä. Avocado rupesi tekemään versoja pimeinpään aikaan eli joulun aikaan. Kaikki on jotenkin outoa nykyään. Aikamme tapahtumia ei pysty hahmottamaan selkeästi.

Turun ilmasto on puutalovihamielinen. Joka puolelta nakerretaan, joten olkaa valppaita etteivät grynderit pääse meeuhkaamaan liian "roomalaisesti". Turun poliittisesta ilmastosta saisi opperan: Turun tauti, kokoomus ja demarit hierimen varressa.

Kirjastoa vastapäätä olevasta korttelista tehdään luulemma puolueetonta tutkimusta. En haluaisi kaupunkikuvan muuttuvan kokonaan rahamiesten monumenteiksi. Kaupunki rumistuu koko ajan, eikä esteettinen ja kauneusarvojen ymmärrys ole suhteessa rakentamisen kanssa. Ihmisellä kuitenkin on kaipuu kauneuteen ja harmoniaan. Kaikkea ei pidä selittää muutoksella tai edistyksellä. Edistys gryndereille tarkoittaa rahanhankintaa keinolla millä hyvänsä.

Älkäämme kasatko aarteita maanpäälle ettemme saisi sielullemme vahinkoa.

No comments: