Sunday, January 20, 2019

Nakertajat ahkeroivat Portsan liepeillä


Tämä miljöö on toistaiseksi saanut olla rauhassa keskustan rakentamisen tiivistämisohjelmassa.

Yllä kuva Puistokadun jugend-talo ja puutaloja, jotka ovat vaarassa.
Portsan liepeillä Rauhankatu 19-21 kerrostalon tontin kaavamuutos tulee ensiviikolla kaupunkiympäristönsuunnittelulautakuntaan ja nyt on jo kiire vaikuttaa asioihin ja antaa asiallista ja painavaa palautetta kyseiseen lautakuntaan.

Rauhenkadu 19-21 tontille halutaan rakentaa massivinen kerrostalo ja toinen samanlainen talo keskelle ahdasta tonttia. Lisäksi kaavaillaan maanalaista parkkipaikkaa olemassaolevien talojen alle. Tontilla on kaunis jugend kerrostalo, jossa tuttavani asui aikoinaan, ja hyväkuntoisia puutaloja. Kaavamuutos ja rakentaminen aiheuttaisivat myös kaupunkikuvalle haitallisia muutoksia. Tonttimaata luulisi löytyvän kaupungin laidoilta, ilman että pilataan keskustaa. Miksi ette pura sitä rumaa ja velkaista kerrostaloa joka on taloudellisissa vaikeuksissa. Talo sijaitsee vasta päätä Mikaelinkirkkoa.

Tässä osoite josta voitte katsoa kaavamuutoksen: http.//ah.turku.fi//kylk/2019/01220031/3836302.htm
Näin nakerretaan puutaloalueita keskustan tiiviin rakentamisen varjolla.


Vanha tammi kasvaa rauhoitettuna Sibeliusmuseon vieressä, joen törmällä. Edistystä ovat grynderit käyttäneet omiin hankkeidensa edistämiseksi. Jälki on yleensä vähemmän edistyksellistä.

No comments: