Sunday, January 13, 2019

Miksi juuri Oulussa

Luultavasti lähes jokainen meistä on lapsena tai nuorena joutunut seksuaalisenhäirinnän kohteeksi. Se on epämiellyttävää ja väärin.

Miksi juuri Oulussa on tapahtunut tällaista? Kulttuurintutkimus voisi tutkia tätä. Jokin vuosi sitten lestadiolaisuuden piirissä oli iso lasten hyväksikäyttö rinki. He olivat suomalaisia uskovaisia. Lasten seksuaalinen häirintä ei ole kulttuuriin sidottu asia.

Se ei ole myöskään maahanmuuttoon liittyvä asia. Jos maahanmuuttanut ja kansalaisuuden saanut henkilö syyllistyy ylipäätään rikokseen, hänet tuomitaan Suomen rikoslain mukaan. Mikäli kyseessä on turvapaikkaa hakeva henkilö, meneteltäköön olemassa olevien lakien mukaan. Mikäli lakia ei ole, tahkää se, älkää puhuko vaalipolitiikkaa.

Vaalien alla tällainen sataa persujen laariin. Luin Turun persujen julistusta asian tiimoilta. Ehkä heidän pitäisi ottaa vaaliteemaksi Muuri Turun ympärille etteivät pahat pääse kaupunkiimme. Turussahan ei koskaan tapahdu pahaa (Tt.)Turun grynderit varmasti ilahtuisiva urakoista.

Tämä tällainen ei selity pohjoisella hysterialla, ei maahanmuutolla tai uskonnollisella hurmoksella. 1800-luvun Suomessa herrat menivät huoriin työläiskaupungin osiin ja väittivät suojelevansa oman luokkansa naisia miehessä asuvalta pedolta. Kuvottavimman ajatuksen kirjoitti eräs ajan julkimo että he tavallaan auttoivat myös työläisnaisia maksamalla seksistä.

Hyväksi lopuksi vielä: en hyväksy lasten ja nuorte, sen enempää kuin muidenkaan seksuaalista hyväksikäyttöä.No comments: