Saturday, January 19, 2019

En soisi sen sortuvanTurun keskusta tärisee. Ortodoksisen kirkon alttarilla tärisee ja Pyhä teksti menee harakoille. Ehkä tämä on kärjistettyä, mutta mitä jos, kirkolle tapahtuu todella jotakin peruuttamatonta. Tärinä on ensimmäinen oire josta pitäisi huolestua, ja se ei riitä. Pitäisi tehdä jotain ja pian. Mitäs teette kun sovitte että rakennuttaja muka korjaa. Toivottavasti ei pura. Siitä tulisikin sortunut monumentti nykyisen kirkkoherran ja valtuuston monumentti. Puhumattakaan kiinteistölautakuinnasta. Turha selitellä että edelliset kirkkoherrat eivät sitä ja tätä. Poliitikot selittelevät munauksiaan edellisillä hallituksilla. Tässä asiassa voivat katsoa peiliin.

Torin ympäristön talot tärisevät ja kallistuvat. Herra Vaisteen talossakin tärisee kuulemma. Kristus-ikoni katsoo toria.

Minusta koko keskusta on kuollut. Kävelen pari kertaa viikossa tynkätorin poikki ja totean että keskusta on siirtynyt jonnekin pois.

kuvassa Vanumammantalo.
Turun tauti iskee kiimisella vimmalla varmasti silloin kun rakennuksia aletaan tuhota menneen torin ympäriltä. Ahneimmankin grynderin aika loppuu ja vain muistot siitä kuuluisasta Turun sivistyksestä menee tuulen mukana.

Nousukkaat tunnistavat ainoastaan hyödyn, eivät muuta.

Aamulla oli pakkasta -6 astetta. Kun muistan lapsuuteni talvia, niiden rinnalla nykyiset talvet ovat lällärikamaa. Nauran kun joku valittaa kylmyydestä. Ennen vanhaan talojen tupien nurkissa vesikorvoissa oli jääriitettä aamuisin ja villasukat pyörivät jaloissa.

Kaikki on suhteellista.

No comments: