Tuesday, October 3, 2017

Äkkiä muistin henkilön jolla oli karmea fantasia

Katselin uutisista Yhdydvaltojen viimeisintä ja suurinta yksittäisen ihmisen tekemää ampumavälikohtausta. Toivon totisesti ettei kuukaan turru näihin tekihin. Sitten muistin erään yliopiston herra, joka vastasi kysymykseeni miksi tämä ei ole tehnyt väitöskirjaa. Hän sanoi näin: Voisin ottaa rynnäkkökiväärin ja potkaista luentosalin oven auki ja ampua ne kaikki idiootit. En ottanut vakavasti hänen sanomaansa. Sitten kuulin että hänen vaimonsa oli ottanut lapset ja lähtenyt ulkomaille tuntemattomaan paikkaan. Hetken olin kauhuissani mutta sitten tajusin että siihen ei liittynyt erityistä tramatiikkaa. Tämä henkilö ei tehnyt mitään erityistä, kuoli ihan luonnollisen kuoleman. Mietin vain että miten monella ihmisellä on ajatuksia joita ei täytetä, onneksi.

Televison rikossarjat alkavat muistuttaa toisiaan. Useimmiten arvaan jo alussa kuka on murhaaja ja miksi. Lopetan katsomisen silloin kun uutisten väkivaltaiset tositapahtumat alkavat tuntua turruttavalta viihteeltä. Sillä viihde tätä maailmaa hallitsee. Maailman mahtavimmaksi valtioksi kutsutun presidentti on viihdemaakari pahimmasta päästä. Hänen yleissivistyksensä on todella huono, se on käynyt selväksi lyhyen uransa aikana.

On yö ja keittiössä kuuluvat taas tutut askeleet. Kävelijää ei näy, kuka sitten lieneekin. Aina yhdentoista jälkeen yöllä hän aloittaa liikkumisen. Vanhoissa taloissa on näkymätöntä elämää. Älkääkä alkako älyllistää tätä.




No comments: