Luin Katja Ketun Yöperhosen. Se on huikea lukukokemus. En pysty juuri nyt kirjoittamaan siitä, täytyy antaa alitajunnan toimia.
Nyt juuri luen Veijo Meren Vuoden 1918 tapahtumat kirjaa. Ja samalla luen Eva Weaverin kirjaa Jacobin Takki. Juutalaiset ovat taas tulleet ajatteluuni. Jacobin Takki kertoo pojasta joka perii isoisänsä takin jonka taskuista löytyy kaikenlaista arkisen tarpeellista ja sitten eloisa käsinukke. Aika on Varsovan ghetto ja eletään selviytymisen raakaa todellisuutta. Nukketeatterin avulle avautuu ovia ja selviydytään oudoista tilanteista. Lapsia autetaan pois ghetosta pakoon ja turvaan.
Veijo Meri on yksi kestosuosikkini. Vuoden 1918 tahtumat ovat Suomen historian mielenkiintoisimpia tapahtumia. Katja Ketun Yöperhosessa on kytkös noihinkin tapahtumiin. Kohta siitäkin on 100 vuotta mutta heijastuksia riittää veden kuvajaisissa. Rajat eivät ole umpeutuneet; kansan kurjistaminen jatkuu. Kohta luokat nostavat päätään. Minua hämmästyttää ihmisten empatia vaje ja itsekkyys heikonpia kohtaan. Olemmeko menossa fasismiin.
Suomen vesialueet ovat vaarassa. On kansallinen vääryys jos laki toteutuu. Kun lakia on valmisteltu salassa, siihen tulee kähminnän maku. Kansainvälisten suurpääoman tulo suomen vesistöjen omistajiksi on kuin isku Suomineidon sydänvaltimoon.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment