Friday, May 15, 2020

Tärinätorilla tärisee.


Tärinätorilla oli täriseviä ääniä. Torin uusi-ilme on valistettu kaupunkilaisten katsoa mikäli kiinnostaa. Minusta torin uusi ilme näyttää juppioleilijoiden nautinta ja viilistely keskukselta. Torin varsinainen idea on kauppapaikka, tuohon uuteen ilmeeseen ei torikauppa sovi jo pelkästään arkisen elämän luonteensa vuoksi. Tämä on minun kannanottoni torista.

Kirkon edessä vajoamaa mittaavat vihreäliiviset henkilöt. Kirkon takaosassa olevat murtumat suurenevat ja jos joku tarvitsee ehtoollista ahdistukseensa, niin sitä saa kyllä. Kaikesta on tullut vaikeaa useimmille. Kiinalainen koulutettu henkilö sanoo Coronan olevan ihmisten aiheuttaman ja tekemällä tehdyksi. Tästä voisi hänen entisessä kotimaassaan saada äkkikuolemantuomion.

Suomalaiset ovat ottaneet karanteenisuosituksen kirjailaimellisesti. Varmastikin olemme maailman totteliain kansa. Kohta kaikki oleilevat asunnoissaan oleiluelämään mukautuen. Kamera on hyvä, melkein kuin koira, sen taakse voi kadota. Yliopistolla ei oleilijoita suvaita Maija Vander kertoi aikoinaan, vuoria pitää siirtää ja olla kaunis, ja nyt taitavat yliopistollakin olla oleilemassa kotonaan, kaikki kauniit ja rohkeat. Tämä oleilija pakkaa kameransa kohta ja lähteen tuoreiden sämpylöiden tuoksuessa kenttätyöhön kaduille ja kujille.

Turussa viileää ja märkää näin aamulla ja nyt kadut kuivuvat auringossa jo. Olemme pelastettuja ja ilo on tullut elämäämme sillä auringolla on voimaannuttava vaikutus.

No comments: