Thursday, May 21, 2020

Sopivatko männyt Puolanpuiston puiksiKevät tulee, kukat riehaantuvat kasvamaan ja linnut melskaavat. Mitä kukkia nämäkin ovat?

Miksi Puolalanmäen vanhat puut pitää kaataa pois. Eivät ne varmasti kaikki ole pystyynkuolleita ja korvattavia männyillä. Outoa vaikka Alvar aalto suosi mäntymetsää paimon parantolaa suunnitellessaan, en ymmärrä mitä tämä mäntyjen parantava vaikutus kuuluu Puolalanpuistolle. siellä on vanhastaan koivuja ja lehmuksia.

Katsoin taas kerran Taistelu Turusta dokumenttielokuvan. Postimerkkikaavoitus on edelleenkin käytäntönä ja pelkään pahoin ettei se lopu vielä aikoihin Turussa. Ortodoksinen kirkko seisoo omalla tontillaan ja sitä ei voi kaavoittaa. Edellinen kirkkoherra yritti kyllä kaupunkia paaluttamaan kirkkorakennuksen mutta siinä tallattiin taas vapaamuurarien ja muiden munantervaajaveljien varpaille. Nämä veljestön jäsenet eivät ikinä hellitä. mikä mahtoi olla silloisen piispan osuus tässäkin suhmuroinnissa.


Koronan risti sentään saanee olla paikallaan. Jos se katoaa Koroisten niemeltä, niin katoaa Turun identiteetti kulttuurin kahtona.No comments: