Saturday, May 16, 2020

Kaduilla tuulee


Suljettu Turun linja-autoasema. Rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Harald Smedberg ja Totti Sora ja otettiin käyttöön 1938. Se edustaa funknationalistista tyyliä. Linja-autoasema on suojeltu valtakunnan tasolla yhdessä viereisen kahvilan ja Esson huoltoaseman kanssa. Ne muodostavat yhdessä merkittävän kulttuuruympäristön. Sulkeminen liittyy suunnittelussa olevan matkailukeskuksen rakentamiseen. Onneksi on kevät ettei matkustajia palele ulkona odotellessa.

Kurkistus suljettuun porttikongiin paljasti puutaloalueen keskellä kaupunkia. Olen joskus takavuosina käynyt tuolla 1800-luvun loppupuolella rakennetussa pihassa. Viehättäviä puutaloja joiden huonekorkeus ei ole kovin korkea ajatellen kirjahyllyjä.Tämä asetelma osui silmään kadulla.

Kävelin kävelykatua ja näin miten häiritsevästi käyttäytyvä iso mies löi katuun vanhemman miehen. Menin kysymään että sattuiko. Sitten tuli joukko huolestuneita ihmisiä paikalle, ja häirikkö tuli myös ja halusi kaiketikin miehen nousevan ylös, jotta voisi tintata uudestaan. Maassa makaavaa ei paatuneinkaan lyö. Koska paikalla oli ihmisiä auttamassa, lähdin pois.

Kaikki on jotenkin erilaista ja outoa.

No comments: