Monday, May 18, 2020

Japanilainen maisema


Kuvasin tämän erään rautaportin läpi. Olen useinkin ihastellut tätä japanilaista maisemaa ohi kävellessäni.

Äitini 90-vuotis päivillä viisi vuotta sitten oli lämmin ja aurinkoinen sää. Istuimme kotimaisemissa pihalle katetuissa päydissä. Nyt viikolla olevat 95-vuotis synttärit ovat ilmeisesti viileässä ilmastossa. Tervehdykset ja sosiaalinen juhliminen jäänee virtuaaliselle tasolle. 100-vuotisjuhlat tulevaisuudessa voivat olla Koronavapaat.

Jos joku väittää ettei korona rassaa, niin valehtelee.

Illalla katsoin Turun valtuustonkokousta ja demarit, kokoomus, vihreät ja persut ovat sivistymättömiä ja heiltä puuttuu historian, kauneuden ja kansallismaiseman tunnistamisen taito. Totuus, hyvyys ja kauneus on kadonnut valtuustosta. Kyllä minä ymmärrän että kokoomus ja demarit ajavat politiikkaa joka palvelee munantervaajien veljestön etuja, mutta että vihreät ovat menettäneet johtotähtensä. Kysymys on Koroisten kaavasta ja muinaisalueesta ja loput tiedättekin Suomen sivistyksen alusta Lounaisessa Suomessa. Eikö tässä kaupungissa löydy enää yhtään rehellistä ihmistä. Minua häiritsi suunnattomasti tunne että tässä on asiat sovittu edeltä ja ollaan ylimielisiä. Museovirastollakin on mielipide ja kanta tässä asiassa. Sillä ei liene merkitystä. Siirtolapuuharhat ovat hyviä oikeassa paikassa.

Kiitokset Elina Sandeliinille.

Eipä minulla muuta. Koroinen on muutakin kuin jonkun poliitikon juoksu ja pyöräilyalua. Misssä välissä näistä on tullut itsekkäitä oman edun tavoittelijoita.

No comments: