Thursday, October 12, 2017

Sattoo lottuuttaa

Sattoo lottuuttaa koko päivän. Kävimme saunassa Nummenpakalla ja totesin että viime kesänä Kajaanista ostamani pinkit kumisaappaat vuotavat eli ovat mahineet. Ostin ne Uhtuan matkaa varten, yksi Uhtuan kävijä väitti että Uhtuan reissulla on oltava kumisaappaat. Ei tarvitse olla, ellei mene suolle lakkoja poimimaan. Joka tapauksessa kumisaappaat vuotavat ja ovat ihan väärän värisetkin, kumisaappaiden on oltava keltaiset tai mustat. Minulla on kahdet eräsaappaat ja ne ovat kömpelöt kaupungissa. Häpeäkseni tunnustan että tulimme bussilla takaisin.

Kirjailija Pentti Holappa on kuollut. Hän oli eurooppalainen intellektuelli Suomessa. Suomalainen Euroopassa. Hänen antikvariaattinsa,yhdessä kumppaninsa Olli-Matti Ronimuksen kanssa, oli korkeatasoinen keidas. Sai hän myös Finlandia- palkinnonkin romaanistaan Ystävän muotokuva. Holappa toimi kulttuuruministerinä Rafael Paasion toisessa hallituksessa sosiaalidemokraattien mandaatilla 1972. Hän suomensi ranskalaista kaunokirjallisuutta.

Omalaimainen persoona.

Ystävämme Anu, joka kuoli, matkusti aikoinaan Pentti Holapan siskon kanssa eteläiseen Ranskaan. Sisko meni veljeään tapaamaan, Anu meni casinolle häviämään vähät rahansa. Sota oli vähäisen ajan päässä menneisyydessä ja Viipuri oli niin lähellä, tavoittamattomissa. Pentti Holapan suku oli Hämeessä. Siskolla oli laukussa ruisleipä ja maalaisvoita.

No comments: