Tuesday, October 10, 2017

Älkääkä sanoko että jokainen on oman onnensa seppä

Eilen katsoin dokumenttiprojektin Fuocoammare - tuli mereltä elokuvan. Pakolaisia kulki saaren läpi elossa, vainajina ja melkein kuolleina. Yöllä näin outoa unta jossa tapahtui outoja asioita. Iän myötä herkkyys lisääntyy.

Mietin että onko yksi runoilija ruvennut presidentin rouvan turvamieheksi. Eräässä lehdessä oli kuva joka uhkui voimaa. Kaikki on jotenkin ihan perseestä sanoisi yksi ystäväni, mikäli eläisi. Opportunismi on huono vaihtoehto ideologisesti. On aina hyvä ja iloinen asia että lapsia syntyy, mutta ei sen pitäisi olla valtakunnan ykkösuutinen. Oliko tämä lähtölaukaus Niinistön vaalikampanjalle. En äänestä Niinistöä, en äänestänyt, enkä äänest. Tämä on henkilökohtainen valinta.

Pakolaisäitikin on varmasti raskaana ja synnyttää vähemmän turvallisesti, jopa vedessä laivan upottua, napanuora on istukassa kiinni vielä. Äiti ja lapsi kuolevat ja heidät nostetaan merestä ruumiiden joukkoon. Älkää sanoko että jokainen on oman onnensa seppä. Eivätkä länsimaat ole pulmusia pakolaissuuden synnyttämisessä. Lisäksi ilmastonmuutospakolaisuus on tosiasia; kuivuus aiheuttaa nälän ja vesi, jonka pitäisi sammuttaa jano, on usein juomakelvotonta, jopa omaa virtsaa. Kaiken tämän keskellä rahastetaan ihmishengillä; yksi ihmiskunnan historian irvokkainpia tapahtumia, joka ei lopu.


Olen puhunut ugh.

No comments: