Monday, October 23, 2017

Kuvia torilta ennen kuin sitä ei enää ole


Kuulin torilla että lupa toriparkin rakentamiseksi lankeaa kuin manulle illallinen ensi viikolla. Sitten kuulemma torin raiskaaminen alkaa. Miksiköhän maaperätutkimus julistettiin taka vuosina salaiseksi. Pitäisi olla avoimutta ja läpinäkyvyyttä. Tässä kuvassa on Hamburger bösin ja Turun Sanomien kulma. Takana on kirjasto ja sitä vastapäätä uhan alainen Österbadin totntti ja talot. Tontin maa-alan omistaa konserni Ketoset.

Tässä kuvassa on Ruotsalainen teatteri ja KOP Kolmio. Kop Kolmion taloa rakennettessa se oli vähällä upota saveen. Vettä alkoi tulvia rakennustyömaalle. Ruotsalainen teatteri on paalutettu.

Ortodoksinen kirkko on valtion lahjoittamalla tontilla, siinä on ehto että sitä ei saa myydä. 1970-luvulla demarit ja kokoomus olisivat halunneet tontin itselleen, mutta silloinen kulttuuriministeri järjesti valtion lahjatontin. Kirkkoa ei ole paalutettu, se kelluu savipatjalla toinen, itäinen puoli on kalliolla.

Torin kaikki kioskit ja kojut poistetaan. Tämä vanha "kusiputka" kaiketikin saa kuolemantuomion. Kaupunkikuva torin laitamilla muuttuu radikaalisti. Toivoa sopii että naapuri talot eivät notkahda maaperän kuivuessa.

Sama rakennus graffitteineen toisessa kuvassa.

Tässä Pansion poika hieman ikääntyneenä.

No comments: