Friday, October 6, 2017

Portsalaiset herätys

Turun rakennus ja kaavoituslautakunta on edelleen ja ollut jo kauan, gryndereiden "kusitolppa" ja demokraattisen kunnallispolitiikan häpeäpilkku. Tässä kaupungissa tarvittaisiin ympäristön ja rakennusten suojelun kansalairyhmä. Poliittiset puolueet kähmivät ja sopivat gryndereiden kanssa meille tärkeistä asioista salaseuroissa ja kabineteissa. Vaihtaako raha omistajaa ja missä mitassa? kuka tutkisi Turun kunnallispolitiikassa mahdollisesti tapahtuvaa lahjontaa ja korruptiota.

Luin Turkulaisesta Portsan Rauhankatu 19-21, Heikkilänkatu 11 tonttien puutalojen suojelukelpoisuuden tarkistamisesta ja mahdollisuudesta rakentaa kerrostaloja Sairashuoneen kadulla niiden tilalle. Lisäksi maan alle kaavaillaan parkkiluolaa. Jos tuonne rakennetaan parkkiluola, niin lähikatujen puutalot saattavat vajota ja koko homma kuulostaa tarkoitushakuisuudelta. Nämä talot ovat omistusasuntoja omilla tonteillaan joten eiköhän vastarintaa löydy. Näin se alkaa Portsan tuhoaminen ovelasti, ellette pidä varaanne. Grynderit eivät tunne kauneus ja kaupunkikuvan monimuotoisuuden arvoja, he tuntevat ainoastaan rahan arvon. Kaupunkisuunnitelu ja ympäristövirastoon voi lähettää palautetta erityisellä kaavakkeella tai vapaamuotoisesti.

Hankkeen etenemistä voi seurata www.turku.fi kaavahaku

Katsoin toissa iltana italialaisen elokuvan Tunnustuksia, siinä kirjailija ja munkki oli kutsuttu maailman mahtavampien teollisuusjohtajien kokoukseen. Pää pamppu tunnustaa munkille eli ripittäytyy ja sen jälkeen vetää muovipussin päähänsä ja kuolee. Mukana ollut ministeri sanoo että me poliitikot emme johda maitamme, päätöksentekijät ovat muualla.
Kannattaa katsoa elokuva Areenasta.

Toivon että Portsasta löytyy vielä suojeluhenkeä enemmän kuin Juudaksia. Kuten vähän aikaa sitten kirjoitin että sota kaupungin sisällä on käynnissä, niin se pitää paikkansa. Jokaista suojeltua rakennusta kohti grynderit saavat korvaavan maankäyttöoikeuden jostain muualta. Eikö tälle röhkeälle grydereiden ylivallalle saada loppua.

Valtuusto on ylintä valtaa käyttävä elin kaupungissamme. Valitettavasti valtuuston yli kävellään mennen tullen, ainakin Turussa.

(Missä määrin yliopisto on elinkeinoelämän talutusnuorassa? Voi kauhia, yliopistohan ovat poliittisesti ja korruptiosta vapaata aluetta vaikka saavatkin rahaa ties mistä toimiakseen. Tämän ajattelin ihan itse sen jälkeen kun yksi henkilö ihmetteli miksi tutkijat eivät puutu Turun outoon kunnallispoliittiseen tilanteeseen...)
No comments: