Thursday, January 5, 2017

Teofanian aattona


Jääkukkia kohta kuistin ikkunassa, mikäli pakkanen jatkuu. Ihminen selvästikin nukkuu paremmin viileässä. Kakluuni lämmittää kyllä ihan mukavasti. Jos huoneisto on keskellä taloa, niin se on lämpimänpi kuin päätyasunnot. Tästä minulla on varmaa tietoa. Hirsiseinät ovat aina lämpimämmän tuntuiset kuin kivi tai betoniseinät, Hirsiseinä tai puuseinä yleensä harvemmin tuntuu kostealta. Tiedän tämäkin eräästä jugend puukivitalosta. Alakerrassa oli viileän kosteaseinä, jos joku pihisti lämmityksessä. Yläkerran puuseinissä oli kuiva tuntu koko ajan.

Huomenna on Teofania. Luterilaisilla on Loppiaisensa. Ortodoksien siunattua vettä saavat ensimmäiseksi ehtivät, on sulaa itsekkyyttä noutaa siunattua vettä ämpärillä.
Viimeksi Turussa Teofaniassa käytyäni venäläiset rynnivät niin voimallisesti että luovutin. Silloin myös oli paikalla yksi romanialainen rouva joka sätti kirkkoherra Duracia: Sinä paska Pappi! isä Petri hyvä pappi. Varastit rahaa romaniassa! Hän kävi ehtoollisella, muttei laannut sättimästä. Hänet talutettiin jonnekin pois lääkittäväksi kuulemma.Pääsiäinen on myöhään tänä vuonna, joten arkea riittää.

No comments: