Thursday, January 19, 2017

Suomi 100 vuotta IV

Perussuomalaiset nuoret ilmaoittavat palauttavansa Lottien maineen. Eikö se palautettu jo 1990-luvulla. Minusta lotat eivät kaipaa persujen puhtaaksi pesua, se on jo tehty.

Lotat olivat varmasti suurelta osin uhrautuvaa, tunnollista ja kunnollista väkeä. Äitini kotikylällä on sanonta: "Onko se totta että Pussisen Tiina on lotta" Tiina Pussinen oli ihan tavallinen koulujakäymätön tyttö. Hän tuskin tiesi mitä on fasismi tai poliittinen eetos yleensä.

Lotat eivät saaneet kantaa asetta.

Lotta Svärd järjestön toiminta pohjautuu vuoden 1918 tapahtumien valkoisten joukkojen suojeluskuntien piiriin muodostuneiden naisten vapaaehtoiseen toimintaan. 29.8. 1919 Suojeluskuntien ylipäällikkö määräsi Lotta Svärdi järjestön suojeluskuntien yhteyteen toimivaksi naisjärjestöksi. Tehtävänä oli huolehtia suojeluskuntien varusteiden ja lääkintätarpeiden valmistuksen liikekannallepanon aikana lääkintä ja huoltoapuna.

Lotta Svärdin johtohahmo oli Fanni Luukkonen.

Toisin kuin suojeluskunnat, Lotta Svärd järjestö ei ollut erityiseen lakiin perustuva julkishallinnollinen järjestö. Se oli tavallinen rekisteröity yhdistys. Lotta Svärdin yhdistykset olivat paikallisia järjestöjä. Sodan aikana lotat toimivat lääkintä lottina, ilmatorjunta lottana, rintama lottina yms. Itselleni on jäänyt mieleen elokuvien kaatuneiden laittaminen arkkuihin. Ruumiinpesijä lotat.

Lotta Sväerd lakkautettiin sodan päätyttyä valvontakomission vaatimuksesta.

29.6. 2004 järjestö muuttui Lotta Svärd säätiöksi.

Lotta Svärd nimi tulee Vänrikki Stolin tarinoista.

Mitä taas tulee seksiin ja rakastumisiin niin jos rintamalla oli nuoria miehiä ja nuoria naisia, niin ihme olisi jos ei olisi olluy rakkauttakin ilmassa. Mitä pahaa siinä nyt olisi ollut.

No comments: