Tuesday, January 10, 2017

Puutalossa asuminen on elämäntapaAidantakaisen naapurin talosta loistaa lämmin valo. Nimitän tuota pikkumökiksi, vaikka se on kylläkin persoonallinen lisäke huoneistossa. Lonttisissakin on persoonallisia huoneistoratkaisuja kuten kuvasta näkee.

Olin saunassa Nummenpakalla. Sauna puutalossa on hieno asia. Sen luulisi nostavan asunnon arvoa. Hämmästyin kun katselin myytäviä puutaloasuntoja. Joku remontoitu puutaloasunto 44neliöä, hirsiseinää näkyvillä, hellakakluuni sekä puretun kakluunin paikalle voi rakentaa uuden koska hormi on. Hinta oli suhteettoman korkea. Saunaa ei edes taloyhtiössä Pari korttelia aikaisemmin kaupunkiin päin, myydään 100neliötä saunalla, kakluuneilla ja lautalattioilla, kunto määritelty tyydyttäväksi. En ymmärrä, ehkä tuo toinen on savivakautetulla alueella ja paalutus odottaa. Hinta samaa luokkaa tuon puolta pienemmän kanssa. Olen ällistynyt.

Kun jokin puutaloasunto määritellään tyydyttäväkuntoiseksi, tiedän että sitä ei ole ehkä turmeltu ihan kokonaan.

Joku onneton on ehtinyt lyhyen pakkaskauden aikana jäädyttää erään viemärin toisessa talossa. Miten tällainen on mahdollista. Koulutusta puutaloasujille.

No comments: