Monday, January 9, 2017

Tänään tunsin lumen tuoksun

Tunsin lumen tuoksun tänään. Aikaisemmin lumi tuoksui kevättalvella. Kävelimme kaupungilta Lonttisiin ja matkalla näimme ensimmäisen lumiukon. Töppöjalkainen lapsi taapersi lumessa kohti lumiukkoa. Mitä mahtoi ajatella lumiukosta.

Seurakuntalainen kertoi että nykyään juolupukki tulee Etiopiasta aasilla ratsastaen. Oli ollut seurakunnan joulujuhlat joissa oli ollut lähes ainoastaan maahan muuttajia. Kansainvälistynyt seurakunta, sanoin minä. Lapsikuorossakin oli ollut ainoastaan yksi valkoinen. Musikaalisuus ei ole onneksi ainoastaan valkoihoisten lahja. Olisi hyvä jos turkulaisetkin kävisivät seurakunnan juhlissa. Mistä minä tiedän vaikka ne maahanmuuttaja ortodoksit olivat Suomen kansalaisia ja turkulaisia. Ihmisen yhteisöllisyyden kaipuu on synnynnäistä, väitän minä.


Polkupyörä lumessa. Tämä polkupyörä varasttiin kolmekertaa seurakuntamme pihalta. Sain sen aina takaisin jostakin yleiseltä parkkipaikalta hylättynä. Varastaja oli kiusantekijä. Lakkasin käymästä kirkonpihallakaan, ostin keltaisen kaupunkipyörän ja ajelin muihin paikkoihin.
Ei pidä tunkea paikkoihin joissa ei ole hyvä tuntu itselle.


Kuten lumikuvasta näkyy, on sininen hetki.
No comments: