Tuesday, January 24, 2017

Tänään on Ksenia Pietarilaisen päivä

Tänään on Ksenia Pietarilaisen päivä. Ksenia Pietarilainen on yksi Venäjän Jumalan hulluista eli houkista. Mikäli haluaa tietää Ksenian elämän tarinan voi lukea sen ort.fi sivustolta.

Ksenia teki hyviä tekoja eläessään ja monet uskovat hänen tekevän vieläkin. Monet työttömät naiset käyvät Ksenian haudalla Pietarissa pyytämässä työtä. Sitten heillä onkin kohta työtä runsaasti. Monet suomalaiset naiset käyvät Ksenian haudalla, kuka mistäkin syystä tai ilman mitään erityistä syytä. Minäkin menisin mielelläni.

Jumalan hulluja ei liiemmin Suomen ortodoksisessa kirkossa ole, ja jos olisikin, heidät lääkittäisiin hiljaisiksi. Joskus kyllä tulee farisealainen tunnelma kirkossamme. Etten sanoisi luterilainen halu laittaa järjestykseen ja selittää kaikki. Ksenian elämänhallinta oli mestarillista. Hänen elämäänsä eivät miehensä kuoltua kuuluneet kauniit vaatteet, ihmisen arvostelu ulkoisen habituksen mukaan, oliko tukka hyvin tai kynnet kunnossa. Ksenia pukeutui miehensä kuoltua tämän vaatteisiin. Kukaan ei oikein tiennyt missä Ksenia nukkui, tai nukkuiko ollenkaan. Hänen tiedettiin yöllä rukoilleen läheisellä pellolla palavasti.

Turussa sataa tihuuttaa vettä. Lämpöasteita +2. Harmaa päivä.

No comments: