Wednesday, January 25, 2017

Kiusallinen kiusaaminen

Ihmisen laiskuus ja mukavuudenhalu estää ihmistä suhtautumasta kriittisesti puhuttuun tietoon. Ihmiset yleensä menevät mukaan helposti sen enempiä ajattelematta miten on totuuden laita.

Ystäväni Maru kertoi erään henkilön tulleen vierailulle luokseen. Tämä puhui seikkiksen ilmapiiristä monta tuntia, humaltui puheistaan ja meni "psykoosiin," ja hän lopulta työnsi tämän ulos ovesta. Tiesin tapauksen, olin itse kuunnellut nuo jutut useaan kertaan. Sitten kuulin että sama henkilö oli puhunut muunnettua totuutta itsestäni. Tiesin että jos tuon henkilön kanssa joutuisi henkilökohtaiseen konfliktiin, niin se joka lähtee ei suinkaan ole hän vaan kiusattava.

Pomo sanoi että parempi lähteä ennen kuin sairastuu. Jos asiaa olisi katsottu laajemmin niin kiusattujen lähtiessä, ongelma jää kuin kuppa Töölööseen. Pomo pelkäsi demareita, olihan yksi ohjaaja, joka ei eväänsä hetkauttanut, demaripolitiikon lapsi. Myöhemmin tilanne räjähti käsiin.

Luova Toiminta oli ja on hyvä idea, mutta Turussa sen ainoa tarkoitus oli muutaman egoistin tunnetuksi tekeminen. Kun tällaiset henkilöt alkavat hämmentää syntyy pahaa jälkeä.

Yksi raaka kiusaamismenetelmä oli ohjaajien lasten mollaaminen, arvostelu ja sepittäminen. Ohjaajien lapset eivät mielellään menneet koko paikkaan.

Kun koulukiusaamisesta puhutaan, aloittaisin tutkinnan opettajainhuoneesta.

No comments: