Tuesday, August 9, 2016

Hyvän tavan mukainen tiedottaminen on hukassa ortodoksisessa kirkkokunnassamme

Olin Uhtualla ja palautuminen on ollut hankalaa. Kuvia ja muistinkuvia on paljon. Sairastuin kesäflunssaan ja haikeuteen.

Nyt ihmettelen Turun ilmastoa. Se saa minut vieraantuneeksi. Ihmettelen myös ortodoksisen kirkkomme tiedottamista isä Mitron erottamisen yhteydessä. Haistan poliittista ajojahtia. Toivon olevani väärässä. En myöskään ymmärtänyt Ambrosiuksen selitystä. Siinä ei ollut yhtään järjellistä perustetta erottamiselle. Meillä naisilla voi olla käsityksiä haluttavuudestamme. Olen elänyt liian kauan uskoakseni mitään sensaatiolehtien kirjoittelusta. Hyvän tavan mukaista tiedottamista kaivattaisiin kirkossamme, on noloa että sensaatiolehdet kertovat ensin.

Kuuntelin maikkarin uutisia asiasta ja, miten tämä tuntuu niin tutulta? Turussa aikoinaan joku tytteli kertoi julkisesti papin sanoneen häntä kauniiksi ja... taitaa olla vanha kaava näissä tapauksissa. Odotan että nämä naiset tulevat kaapista kertomaan nimensä ja asiansa sillä kuulopuheiden ja huhujen varaan rakentaminen voi tulla kalliiksi.

Vaikka eihän täällä ole ennenkään välitetty kun on pantu työntekijöitä lähtemään. Aina löytyy jokin syy kun kaivelemaan ruvetaan. En usko että näiden erottamisien myötä kirkkomme profiili kohottuu. Minusta se kyllä ryvettyy, enkä tarkoita erotettuja, tarkoitan erottajia ja puuhamiehiä.No comments: