Monday, August 29, 2016

Esittelyssä

Menin kaupungin vuokratalon myynti tapahtumaan. Meitä oli lukuisia persoonia paikalla. Testasin alustan. Se oli kuiva, enkä saanut home oireita. Menin sille ja kuulin kuinka topakka nainen sanoi ensin että ovet menevät ihan itellään kiin. Sanoin että se on tavallista puutalossa.

Topakka täti kävi seuraavaksi tontin omistuksen kimppuun. Jos tontilla on kuusi puutaloa, niin tontti on yhteinen vaikka kuinka olisi omakotitalo. Taloon kuuluu 1/6 osa tontista, kaupungille olisi ollut viisasta perustaa asunto-osake yhtiö alun alkaenkin. Portsassa ei yksittäinen puutalo voi omistaa tonttia, se aiheuttaisi ongelmia ihan varmasti. Tämä talo on perimmäisenä tontilla ja loput voikin arvata. Asuntoyhtiön perustaminen on ongelmallista näiden talojen kohdalla. Sanoin sen topakalle ja hän tiuskaisi että kyllä tietysti liikkumisoikeus on oltava. Seuraavaksi hän tiukkasi lämmitystä ja kakluunin toimivuutta. Jos ostat tämän, kutsu nuohooja paikalle, ajattelin minä.

Mikäköhän tässä on kun grynderit eivät hingu tätä kohdetta? Yksi talon nurkista on painunut hieman. Kaikki täällä painuvat ja nousevat tasaisesti. Se on yleinen ilmiö.Kävelin tihkusateessa Lonttisiin. Jossakin Lokinkadulla grillattiin ja cerosiinin haju kävi henkeen. Meidän vesivahinkonaapurimme asunto on purettu sisältä. Kohta tulee kylmä ja vesiputket jäätyvät taas ellei kukaan huolehdi.

No comments: