Tuesday, January 31, 2012

Pakkanen julmistelee nurkissa. Sisällä on lämmintä. Eilinen nuohoojan käynti sotki päivärytmin. Nykyään nuohoojat ovat tehokkaita ja siistejä; eivät liikoja keskustele, viipottavat imureineen huoneistoista toiseen ja antavat asiallisia ohjeita uunien lämmityksestä. Polttopuut ovat ryöstöbisnestä nykyään.

Kuuntelin ja katselin videoinnin: Sibeliuksen Finlandiaa laulettuna Helsingin rautatieaseman salissa. Se oli komeeta kun osaavat miesartistit lauloivat. Esitys oli Haavisto presidentiksi kampanjan esityksiä, yksi monista. Liikutuin kuunnellessani.Nyt kun Haavisto tulee lauantaina Turkuun, niin olisiko mahdollista koota samanlainen tai erilainen kuoro kajauttamaan esimerkiksi Varissuon tapahtumaan? Olisi komeeta! Areena on kuulemma vapaa esityksille ja ideoille!

Kotikuntani Ilomantsin immeiset eivät äänestä sanottiin uutisissa. Äitini 86 vuotta, äänesti ennekkoon ja häippäsi sitten Etelä-Eurooppaan. Lähetti kortin että hyvin menee; on lämmintä ja kaikkea hyvää teille talveen! Tulee takaisin kun krokukset kukkivat sulavan lumen katveessa. Isöäitini äänesti 1920-luvulta lähtien aina. Isäni oli vaalilautakunnan puheenjohtaja syrjäkylällä. Hän ei käsittänyt ollenkaan jos joku ei äänestänyt. Kirkonkylä ei ole koko Ilomantsi. Syrjäkylillä asuu ajattelevia ihmisiä. Eivätkä kaikki kylät ole vielä kuolleet. Pakkanen paukkuu siellä todella.

No comments: