Monday, January 12, 2009

Kirjasto ei ole bisnes, se on sivistystä

Turun valtaapitävät päättävät tänään klo.14.00 alkavassa kokouksessaan sivukirjastojen kohtalosta. Takavuosina muistan kuulleeni itsensä Sauli Niinistön sanoneen käyneensä ainakin kerran kirjastossa. Sitä, mitä hän siellä teki ei ole tietoa. Kokoomus ei ainakaan Turussa tunnu välittävän kansalaisten peruspalveluista. Kokoomuksen tavoite on yksityistää ja maksullistaa kirjastot. Pelkään pahoin että tulevaisuudessa meillä on edessä kulttuurin ja kulttuurikäyttäjien elitistyminen. Turussa poliitikot ovat tehneet kähminnästä poliittista kulttuuria ja päätöksentekotapaa.

Kirjasto kuuluu kaikille. Olen pettynyt demarien asenteeseen. Ehkä heillä on liian hyvät oltavat, että tietäisivät mitä todella tapahtuu. Poliitikot ovat vieraantuneet todellisuudesta. Todellisuudessa he toimivat liikemiesten ja ylikansallisten yritysten ehdoilla. Käynti Hansakorttelissa osoittaa selvästi miten monta suomalaista liikettä enää on. Todella vähän. Sivukirjastojen lakkauttamisella saatu säästö on minimaalinen. Olisi parempi lakkauttaa muutama turha, hyvinpalkattu virka kirjastojen sijaan. Tosin säästöä saadaan kuulemma yhteensä 350000 e poistamalla sijajaiset ja muut tilapäiset työntekijät.

Turun maine kulttuurikaupunkina alkaa olla kyseenalainen.

Toivon todella että tieto kirjojen polttamisesta ei pidä paikkaansa. Tiedon mukaan ne lakkautettujen kirjastojen kirjat jotka eivät mahdu pääkirjastoon, poltetaan. Kulttuurikaupunki pystyttää kirjarovioita?

Rouva Kaupunginhallituksen puheenjohtaja ei ilmestynyt informoimaan päätöksistä.

1 comment:

Unknown said...

Kirjasto kuuluu kaikille, niille demareillekin...