Monday, October 22, 2018

Tyäväenkirjallisuuden ilta kirjastossa

Taiteilija Veikki Laukkanen maalasi Kallesta ikonin. Siitä lähti liikkeelle huhu että Kaarlo Isotalo on kuollut. Saida Sillantaka sai melkein sykärin asian tiimoilta.

Kirjailija Kaarlo Isotalon syntymastä on kulunut satavuotta. Hän itse ei ole enää keskuudestamme, mutta hänen kirjansa ovat. Hänen kunniakseen julkistettiin työväenkirjallisuuden novelli kilpailun pohjalta kirja Uuden Työväenkirjallisuuden Novellit. Valinnan suorittivat Kirjailijat Sirpa Kähkönen ja Tuula-Liina Varis.Tuula-Liina Varis joutui luopumaan ja Harri Kumpulainen toimi toisena valitsijana. Kirjan kansi taiteilija Matti Helenius.

Paneeliin osallistuivat Juha Kulmala, Li Andesson, Jouko Grönholm ja Harri Kumpulainen. Harri Kumpulainen heitti kysymyksen:"Miksi Turussa ei ole suurta kirjallisuutta, joka olisi turkulaisen Teos kuten muissa kaupungeissa, esim. Tampereella, Oulussa, Kotkassa ja Vaasassa?"

Suositeltiin koko Varsinaissuomalaista teosta.

Pohdittiin myös työväenkirjallisuutta tämän päivän vinkkelistä. Sitä kyllä on, mutta sen muotoja ja asiat ovat hieman muuttuneet. Kirjallisuus on politisoitumassa kylläkin. Li Andesson mainitsi poliittisen laululiikkeen ilmenevän parhaiten räpp-artistien teksteissä.


Kirjaijija Harri Kumpulainen on tehnyt kulttuuriteon, kaiken muun tekemisen lisäksi, toimittaessaan työväenkirjallisuuden novellit-antologian. Kiitos ja kunnia hänelle.

No comments: