Wednesday, October 17, 2018

Tänään poltan vanhan siunatun virpovihdan ja huiskin pyhää savua

Kuka antoi piispalle pilua? Kuka leipoi herkkupiiraan? Maru runoili aamulla. Ajattelin että nyt on jotain järisyttävää tapahtunut. "Ei ole mitään tapahtunut, kunhan riimittelin." Ort.kirkosta oli hurja kuva fb.ssä, kuvakulma oli kuin tieteiselokuvasta:Kirkko näytti olevan kaivurin kourussa. "Palkitsevat edellisen kirkkoherran "tappajia," ennen kuin kirkko tuhoutuu."

Ei ne nyt ihan kaikki olleet. Olisin kyllä antanut muutamalle "unohdetulle" edes siunauskirjan. Minulla on viisi vuotta vanha siunattu virpovitsa tallella, pitäisi polttaa ja huuhkia pyhää savua. Ehkä valaistuisin ja hyväksi hankkiutuisin.

Kerran eräs hyvin oikeistolainen ortodoksi paasasi meille tyhmille lampailla että "Pitää oppia teeskentelemään että pärjää". Totuuden puhuminen ei todellakaan ole muodissa. En pidä ihmisistä jotka osaavat sanoa haista paska niin fiksusti että sitä pitää kohtaliaisuutena.

Onkohan Turun Tiistaiseuralta luennoitsijarahet loppu, kirkkoherra hoitaa näämmä kaikki luennot ihan itse. (lmaiseksi?.) Jätti kuoron kiittämättä, kiitti ja kehui muita, ja itseään.

Torin ympärille pystytettyyn vaneriaitaan tehdään kuulemma tirkistely reikiä. Ketä tai mitä siitä tirkistellään? Minusta kaupunkilaiset voisivat ihan hyvin kirjoittaa viestejä päättäjille ja kuvittaa vaneriaitaa. Nyt kuulemma jo tiedetään poliisia myöten, ketkä ovat töhryä tehneet ja piirreskelleet.

Elämme kummallisia aikoja. Päätin käydä kuvaamassa kirkkoa usein, sillä ei sitä voi olla varma vaikka se katoaisi.

No comments: