Tuesday, October 16, 2018

Lokakuun kuudestoista päivä

Eilen illalla, saunan jälkeen, halkomies soitti ja sanoi että muutoksen vuoksi hän tuo kahdeksan kuutiota polttopuita nyt, jos sopii. Siinä sitten heiteltiin puita sisälle ja olisimme olleet lirissä, ellei pojat olisi tulleet talkoisiin. Toinen lapsistamme on organisoinnin mestari. Hän on kehittänyt nopean ja tehokkaan tavan. Kahdessa ja puolessa tunnissa homma oli ohi. Kaksistaan olisimme kuhkineet vielä puolen yön aikaan heittelemässä halkoja.

Alla Serafim Sarovilaisen ikoni. Tätäkin ikonia on Putinin hallinto käyttänyt epäpyhiin tarkoituksiin.

Kuten arvata saattaa, olo on kuin selkään saaneella. Aamulla herätysradio herätti uutiseen Moskovan ptriarkaatin kaitkaisseen suhteet Konstantinopolin patriarkaattiin. Tämä on puhtaasti valtapoliittinen asia, tällä ei ole mitään tekemistä uskonasioiden kanssa. En lähde arvioimaan mitä tästäkin seuraa jatkossa. Onneksi Suomen ortodoksinen kirkko ei kuulu Moskovan patriarkaattiin.

Turun kaavoituspolitiikasta ja maankäytöstä eli Turun taudista ovat Maarit Nermes ja Pauliina de Anna kirjoittaneet kirjan. Odotan mielenkiinnolla. Ravintola Koulussa on yleisötilaisuus asioiden tiimoilta lähi aikoina.

Miksi Turussa kustannusarviot ylittyvät aina, kuten teatterin, Logomon kävelysillan, Kakolan Funikulaarin ja aivan varmasti myös toriparkin osalta. Ovatko meidän kaupunkimme virkamiehet epäluotettavia vai ammattitaidottomia. Tästä on nyt noussut poliittinen eetos tutkia ja hyvä niin.No comments: