Friday, April 6, 2018

Joki virtaa melkein vapaana

Vesihattaroita päsähtelee katuun. Kävelin kirjastoon ja löysin uusimman Keplerin ja Anna-Liisa Ahokummun Viktor Stanislaoksen kolmetoista sinfoniaa kirjat. Lähikaupassa vanha mies kysyi römeällä äänellä: Ovatko nämä hyviä? Hän heilutti Tena pakettia. Kassatyttö sanoi ettei hän tiedä kun ei käytä. Pissankarkailu on yleinen tauti vähän kaikissa ikäluokissa, kenellä mistäkin syystä. On myös kakan karkailua kaiken ikäisillä. Yleisiä vessoja vähän kaikkialle.

Joki virtaa jälleen melkein vapaana. Kevät on myöhässä, mutta torilla on jo krokuksia kaupan. Linnunpöntössä on asukas.

Televisiossa juuri ihmetellään miksi uusnatsit ovat olemassa? Miettikäämme minne ne Saksalaiset natsit muka katosivat toisen maailmansodan päätyttyä. Eivät ne minnekään kadonneet, jatkoivat elämäänsä viroissa armeijassa ja yliopistoissa ja duunareina. Länsimaat tukivat heitä että saataisiin kauppasuhteet toimimaan ja neuvostoliittolaisten mahdollinen valtapyrkimykset estettyä. Länsimaat eivät ole tuominneet natseja koska heidän intressinsä tarvitsivat natseja. Juutalaisilta holokaustin myötä saadut asunnot ja omaisuudet lienevät saksalaisten omaisuutta vieläkin. Vai palautettiinko ne ja kenelle.

Ketkä rahoittavat uusnatsien toimintaa? Tiettävästi kaikki uusnatsit eivät ole työläisiä ja syrjäytettyjä. Siinäpä olisi tutkimista jollekin historioitsijalle.

Kuka tutkisi maahanmuuttoviraston poliittisen koostumuksen?No comments: