Friday, April 20, 2018

Filosofi halusi näyttää makuuhuoneensa maisemaikkunan

Nuoriso puhuu kännykkään ekonoomisesti, mikäli edes käyttävät kännykkää enää. En ole nuori mutta minäkään en käytä kännykkää kuin sukulaisten kanssa viestittelyyn. Käytän enemmänkin kellona. Takana ovat ajat jolloin tädit paheksuivat huonoa "puhelinkäyttäytymistä." Seikkiksen tädit ja muut perhetytöt olivat ihan kamalia. Kerrankin mies odotti puhelua ja vastasi Hallo, heti koko Turun liikenaiset eli kokoomuksen akat tiesivät miten kamalasti pojat vastaavat puhelimeen. Eijan pää tärisi ja juoppo siivooja säesti. He olivat hyvin luovia.

Olin kylässä Anun luona silloin ja hän kertoi että joku ruumisarkku täti oli puhunut pahaa, se, joka oli saanut läksiäislahjaksi työkavereiltaan ruumisarkun ja säilytti siinä lastenkirjoja. Sellaisia ne ovat kokoomuksen akat ja filosofisedät. Filosofisetä kasvatti ruusuja ja kutsui kylään. Hän halusi näyttää yläkerran makuuhuoneen ikkunasta maisemansa. En kivunnut maisemaa katsomaan. Järjestin hänelle Pietarista Andrei Rublevin Pyhä kolminaisuus ikonista tehdyn ison julisteen. Mieleeni muistui mainio elokuva jossa syytön vanki pakeni onnistuneesti Rita H. julisteen turvin. En ole kuullut filosofisedästä sen koommin. Luulin häntä hieman fiksummaksi, mutta filosofit ovat epäluotettavia ja omahyväisiä. Hänkin puhui myöhemmin pahaa ja vittuili luennolla, koska hänen maisemaansa ei arvostettu.

Seurakunnassa kiertää villi huhu Tampereen ja Turun ortodoksisten seurakuntien yhdistämisestä. Hämeenlinnankin voisi yhdistää, ja näin pääsisimme vanhoista hankalista seurakunnista eroon. Yksi seurakuntalainen pohti onko uteliaisuus asioiden suhteen hyväksyttävä syy praasniekkaan menoon. On sitä menty mitättömimmästäkin syystä ja kerran yksi blondi meni siksi että oli kaunis pastori toimittamassa. Hänellä oli muodikas antelias kaula-aukko ja pappi vihmoi pyhää vettä niin että tissien välistä norui ties minne asti. Minua kiinnostaisi mahdollinen yleisökeskustelu kirkkokahveilla, josko arkkipiispa kertoisi missä mennään.

Uskon vakaasti ettei Ambrosius ole toimeeton eläkevaari. Hän on liian energinen leppoisaan tohvelielämään. Hän häärii kulisseissa.

No comments: