Friday, March 10, 2017

Turun ilmastoa

Demarit ja kokoomus hallitsevat kaupunkiamme poliittisesti. Heidän päätöksensä ovat vaikuttaneet tramaattisesti ja traumaattisesti kaupunkikuvaamme ja jokapäiväiseen elämäämme. Minulla ei ole henkilökohtaista kosketusta kokoomukseen, demareihin sensijaan on karvatpystyyn kokemuksia. Heidän itsestäänselvä etuoikeutettu käyttäytyminen oli vastenmielistä. Niin kuin tämä yksi luovantoiminnan ohjaajan vakinaisen paikan täyttäminen aikoinaan. Lautakunta valitsi ihan tolkullisen ihmisen, mutta kuinkas kävikään, demarien ehdokas sai paikan. Miten se on mahdollista. Se nyt on edelleenkin täysin mahdollista. Mietin vain sitä, että millaiseksi Seikkis olisi kehittynyt tuon tolkullisen avulla, valittu ajoi paikan umpikujaan ja ilmapiiri oli brezhneviläinen suljettu ja pysähtynyt monta vuotta. Pikkupiiat pörhistelivät kyllä tarmokkaasti.

Ulkomailta tulleet ja siellä asuneet ihmiset ihmettelevät vanhojen rakennusten puuttumista kaupunkikuvastamme; aivan kuin vanha kaupunki olisi puettu uusiin vaatteisiin, jotka eivät sovi sen tyyliin. Nimeksi sopisi Nousukkuus ja kauneudentajun täydellinen puuttuminen. Täällä hyvin mielellään viitataan vieläkin Viipuriin kun puhutaan nousukkaista jopa yliopistotasolla. Eiköhän Turun demarit ja kokoomus grynderiensä kanssa ylitä reippaasti nuosukkuuden rajat.

Näin vaalien lähetessä olisi muistettava että nämä ovat kuntavaalit, ei eduskuntavaalit, kuten jotkut näyttävät käsittäneen.

No comments: