Thursday, March 23, 2017

Ankkuri auringossaVanha ankkuri vartioi.

1980-luvulla vielä, oli Turussa tapana sanoa "Kyllähän me turkulaiset mutta kun tänne tulee väkeä muualta Suomesta on paha asia. Pitäkäämme Turku turkulaisilla!" Seikkisessä tätä kuuli tämän tästä, joten minulla on tuntuma turkulaisesta nurkkakuntaisuudesta. Turun taudissa ei varmaankaan ollut mukana ulkopaikkakuntalaisia. Turulle on hyväksi että tänne on tullut vähän kaikkialta ihmisiä.

Tietenkin olimme outoja sillä mieheni oli runoilija ja päällystöön kuuluva merimies. Itse olin mieheni mukana puoli vuotta salonkivillenä. Seikkisessä olin perhetyttöjen mielestä epäilyttävä joka suhteessa. Ortodoksisuus ei varmaankaan ollut eduksi. Osa ohjaajista kävi huutelemassa hävyttömyyksi ortodoksikirkon edessä pääsiäisyönpalveluksen aikana. Seikkiksen profiili varmaankin nousi lähdettyäni sieltä. Lapsiani vainottiin ihan vaan piruuttaan kuulemma. Sitten kuulin körttikirjailijan levittävän huhua että mieheni tykkäsi nuorista pojista, olimme muka hulluja ja minä olin hyvin kevytmielinen perseenkauppias. Lisäksi mieheni kirjoittamat runot olivat kuulemma huonoja. Hyi helvetti näitä paskiaisia. Mahtaa vituttaa kun ette pystyneet tuhoamaan perhettämme.

Demarit ovat tässä kaupungissa varsinaisia gryndereiden juoksupoikia. He ovat osallistuneet kaupunkikuvan turmelemiseen yhdessä kokoomuksen kanssa. Yksi demari Porista jukisti aikoinaan että viisaus ei tule vanhoista kirjoista. Pitäisihän hänen tietää ortodoksina että Raamattu eli Pyhä kirja on edelleenkin luetuin kirja maailmassa.

En ole koskaan ollut hullujen huoneella, en edes avohoidosa arvoisat Luovan Toiminnan pomot, taitavat olla eläkkeellä jo kaikki, määrittrlivät hulluiksi työntekijltä, siivojakin kelpasi asiantuntijaksi. Pomot tosin lukivat siivoojan saamia rakkauskirjeitä, jotka hän oli piilottanut työpaikalle, ja pitivät lystiä niin että pissat ripettivät ja piti mennä kotiin hakemaan alushousuja kuulemma.. Luottamukseni oli pohjalukemissa heihin. Maailma ei ole mustavalkoinen, se on monisävyinen ja mielenkiintoinen. Tuttavapiiriini ei kuulu turkulaisia.

No comments: