Thursday, March 9, 2017

Kirjanpitäjän ääni ja muita muistoja

Millainen on kirjanpitäjän ääni? Voiko teatteriryhmäläisen ääni olla kirjanpitäjän ääni. Tätä mietin kun muuta en keksinyt. En tiedä mikä taho oli tilannut Luovan toiminnan ohjaajilta ivanäytelmän perhepäivähoitajista. Minusta se oli tuomittava esitys. Ajattelin, ja sanoinkin etten moiseen produkstioon osallistu, sillä jos perhepäivähoito lopetettaisiin, niin perheillä joiden lapset ovat perhepäivähoidossa tulisi pahoja ongelmia löytää uutta paikkaa. Luova toiminta ei ole päivähoitoa, se on kerhotoimintaa ja näin ollen he saavat olla kuin pellossa jos haluavat, ja jotkut halusivatkin koska siellä sai rahaa suhteellisen helposti.

Näytelmä muistaakseni käsitteli allergioita ja muita sairauksia. Se pilkkasi perhehoitajien kykyä selviytyä työstään. Tämä tapahtui 1986.

Tapahtui että perhepäivähoitaja ei suostunut viemään lopetettavaksi lapsensa lemmikkieläintä ja lastensuojelun henkilö suoritti tramaattisen teon joka vaikutti lapseen sairastuttavasti. Ruotsin lehdistö huomioi miten Suomessa hoidetaan asiat kuin pölhölässä konsanaan. Turun media ei silloin huomioinut tapausta. Nykyään moinen ei olisi mahdollista.


Nyt on torstai ja ulkona sataa märkiä hattaroita.

No comments: