Saturday, March 18, 2017

Raha, valta ja raaka voima näyttelyssä Joellassa

Galleria Joellessa on mielenkiintoinen näyttely. Taidegraafikko ja kuvaaiteilija Matti Heleniuksen näyttely Raha, valta ja raaka voima (1.-20. 3. 2017) Esinekoosteita.

Helenius kertoo työskentelystä seuraavaa:
"Työskentelyni on hyvin materialähtöinen. Ennakoitua lopputulosta ei ole, vaan annan materiaalin puhua. Kuuntelen ja olen valmis vastaanottamaan mitä se tarjoaa. Yllättääkö se, vai paljastaako salaisuuttaan koskaan? Käytän esineitä jotka ovat merkityksellisiä sekä minulle, että teoksen sisällölle.

Käsittelen töissäni mielestäni tärkeitä, meitä kaikkia koskettavia yleismaailmallisia aiheita kuten väkivaltaa, vallanhimoa, ahneutta ja toisen ihmisen alistamista, jotka tälläkin hetkellä korostuneesti tulevat esille esim. Syyrian ja muun Lähi-idän tapahtumissa ja koko Eurooppaan heijastuvassa Turvapaikanhakijoiden kohtaloissa."


Pidin näyttelystä. Menkää katsomaan jos mitenkään voitte.Tänään oli lämmin päivä, joki oli tavallista sameampi ja virtasi nopeasti. Sorsat jatkoivat kevätriittejään monin kääntein. Uroksia oli havaittavasti enemmän kuin naaraita, joten kaikille ei käynyt tuuri.

No comments: