Sunday, March 12, 2017

Sallikaa lasten olla...

Elämme vuotta 2017 ja jossakin Turun kouluista eivät lapset pääse vessaan kuin opettajan kanssa. Joku ahdistunut teini oli riehunut vessassa ja opettajat päättivät sulkea kaikki vessat. Opettajat myös ärtyvät kun lapsi pyytää päästä vessaan ja opettajan on tultava mukaan. Miksi kaikkia lapsia rangaistaan yhden lapsen teosista. Kuka antiikkiset kasvatusmenetelmät omaava henkilö on rehtorina, vai onko virka ulkoistettu jonnekin "DDR:n." Mitä sanoo opetushallitus ja Sanna Gran-Laasonen. Kyseinen koulu on nimetty satusetä Topeliuksen mukaan. Nyt se ei ole kunniksi satusedälle. En ole koskaan pitänyt satusetä nimestä hänen kohdallaan, hän oli paljon muutakin kuin satusetä.

Toinen lapseen kohdistuva uutinen oli oikeudenkäynnissä, jossa syytettynä oli 22 vuotis raiskaaja. Hän oli raiskannut 10 vuotiaan tytön. Oikeus saattaa jättää tuomitsematta koska tyttö ei ollut vastustanut tarpeeksi ja oli siis myöntyväinen. Mihin tämä maa taantuu vielä. Lapset ovat näköjään jääneet täysin vaille suojelua ja turvaa aikuisten mielivallan edessä. Elämän kauheus tapahtui tälle tytölle, ei elämän kauneus.



Turussa on aurinkoista ja lämmintä. Joki on taas yöpakkasien jäljiltä jäässä. Noita jälkiä ihmettelen miten ne ovat syntyneet.

No comments: