Wednesday, October 21, 2015

Sinisiä raitoja pilvien hiuksissa

Klikkaa isommaksi kuvasta.

Harmaa ja usvainen aamu. Sinisiä raitoja pilvien hiuksissa.

Pelko ajaa ihmisiä osoittamaan mieltä turvapaikanhakijoiden majoituksia vastaan. Pernossa lauantaina poliisi oli jakanut mielenosoittajat kahteen osaan. He itse olivat siinä välissä. Sata henkilöä töllisteli odottavasti. Pari henkilöä vietiin paikattavaksi.

Jotain on pahasti vialla, en tiedä miksi. Samppalinnan erityiskoulussa tapahtui viime viikolla outoa: Kaksi oppilasta tappeli pihalla. Tyttö soitti äidilleen kertoen tulleensa kiusatuksi. Äiti lähetti isovanhemmat hakemaan tytön pois koulusta. Sitten tapahtui outoa, isovanhemmat menivät luokkaan ja pahoinpitelivät opettajaa ja poikaa, joka oli kiusannut tyttöä välitunnilla. Poliisi hoiti kaiketi loput. Rehtori on vaitelias. Vaiteliaaksi tällainen laittaa ja usein se on hyvin viisasta. Asia on loppuun käsitelty ja asia selvä. Ei jatkotoimia. Toivon että tällaiset koulukohtaamiset ja vanhenpien ja koulun yhteistyö sujuisi jatkossa paremmin.

Turkulaiset eivät näissä tapauksissa vaikene vaan tekevät selvää koko perheestä ja merkitsevät pahanleimalla sadaksi vuodeksi eteen päin. Luin Veijo Meren 1918 tapahtumat kirjaa ja heti siellä putkahti "Turkulainen rankaisukomppania" joka teki selvää jälkeä missä liikkuikaan. Kyllä turkulaisilla on ehkä perimässä jokin erityinen rankaisugeeni. He "tappavat" sanoilla ja pahoilla puheilla usein. Sitä kuuluisaa totuutta ei täältä löydy, ainoastaan halu vahingoittaa muita. sama henki elämöi joskus turun kirjallisissa piireissä kautta aikoja.

Olen taikauskoinen nyt, en sano missä koulussa tällaista ei tapahtuisi. Yleensä tapahtuu juuri siellä missä vähiten odottaisi tapahtuvan.

No comments: