Saturday, October 17, 2015

Asunnottomien yö

Asunnottomuus on rikos ihmisyyttä vastaan. Jokaisella pitäisi olla oikeus asumiseen. Kaikkien asunnottomuus ei johdu huonosta elämänhallinnasta ja kyvyttömyydestä. Alkoholismi ja viinan kirot eivät ole kaikille tie asunnottomuuteen. Työttömyys synnyttää asunnottomuutta. Ne kulta-ajat jolloin akateeminen loppututkinto takasi hyvän elämä, ovat ohi.
En usko että hallitus ja suurin osa politiikoista menettää yöuniaan asunnottomien vuoksi. Heille asunnottomat ovat numeroita tilastossa.

En tiedä missä määrin luterilainen kirkko on mukana asunnottomien hädässä, mutta sen tiedän että ortodoksikirkko ei ole. Kärsimys on jotenkin korostunut viimeaikoina ort.kirkon elämässä. Kärsijät eivät suinkaan ole kirkon hyväosaiset ja seurapiirit; kärsijät ja hyljeksityt löytyvät vallan varjoista. Oikeasti marginaalissa olevat seurakuntien jäsenet halutaan unohtaa.
Yksi niskoitteleva pappi ei suostu kuolemaan eikä menemään katuojaan vaikka piirit sitä odottavatkin kokallakoprin. Moista pahanpuhumista en ole kokenut tätä ennen kuin Seikkiksessä.

Yhteisöt viimeisimmän tutkimuksen mukaan paljastavat että yhteisöt vahvistavat itseään ulkoistamalla kaikki yhteisölle epäilyttävät henkilöt masinoimalla pahoja puheita, perättömiä huhuja ja maineenpilaamiseen tähtääviä toimia. Kuulostaa tutulta. Jutut alkavat elää omaa elämäänsä ja jossakin takahikiän ort.seurakunnassa juttu on muuttunut niin etteivät edes liisteet ole totta.

Luin Turun Sanomista tämän päivän meilenosoituksista Pernossa turvapaikanhakijoita vastaan (250) ja toinen oli vastamielenosoitus turvapaikanhakijoiden puolesta (150.) Yleisöä paikalla oli noin 100 henkilöä. Mietin noiden katselijoiden motiivia, halusivatko he kenties nähdä verta.

Kohta syttyvät asunnottomien yön tulet.

No comments: