Sunday, October 25, 2015

Seurakuntapakolaisen tarinaa IV

Olemme taas oikeassa kellon ajassa. Radiossa soi Mozart, josta en kyllä erityisemmin pidä. Ulkona tuuli ravistelee itsepäisiä lehtiä puista alas. Harmaa levittätyy maiseman ylle. Ulkona lämmintä +10.

Pakolaisten virta jatkuu. Slovenia, Romania ja Bulgaria uhkaavat sulkea rajansa. Hoitaako EU hommansa tässä asiassa. Ruotsissa poltetaan turvapaikanhakijoiden taloja kiihtyvällä vauhdilla. Tässä ei auta vihapuheet, vaikka puhe eli ääni ei ole niin uhkaava kuin vihan hiljaisuus.

Olen huomannut että haju ja haiseminen ei ole yltänyt vielä otsikoihin. Juutalaisita on sanottu haisevan. Kommunistit ovat haisseet ja vihreät 1980-luvun seikkiksessä haisivat sosiaalidemokraattisten ohjaajien mielestä. Työkaverit jotka eivät olleet samaamieltä alkoivat haista hekin. Väärä haju on vaarallista. Topeliuksen koulussa lapsiani haukuttiin että he haisevat koska yksi opettaja oli saanut selville mieheni isän olevan venäläinen emigrantti. Hän tosin oli suomenruotsalainen juuriltaan ja en älynnyt mainita asiaa, olisi ehkä ollut vähemmän syrjivä kohtelu.


Rouva Pastori Möskasen poika levitti juttua haisevista ryssistä. Naispastorit juoruavat avoimemmin kuin miespastorit. En menisi sielunhoitoon luterilaisellakaan puolella. Ortodokseilla Turussa se on tehty mahdottomaksi. Ambrosius myötäilee neuvostoa koska ei halua nähdä totuutta, joka taas ei ole hyvöksi hänen verkkokalvoilleen.

Oli miten hyvänsä, Eurooppamme ei ole entisensä. Länsimaisilla ihmisillä on aina ollut kova halu muuttaa maailma länsimaiseksi. He uskovat ihan vilpittömästi että se on hyväksi kaikille. Olla länsimainen ihminen. Kulttuurit elävät rinnakkain jos niiden annetaan elää.

Suljen radion koska luterilaiset kirkonkellot iskevät juuri nyt tärykalvooni. Hiljaisuus on hyväksi ihmiselle.

No comments: