Monday, October 12, 2015

Joen vesi on alhaalla

Kuvaa voi tulkita kuka mitenkin haluaa. Tuli mieleen lause jostain lapselta: puut riippuvat taivaasta maata päin.

Aurajoen vesi on hyvinkin alhainen nyt. Simonsaaren kivet näkyvät isosti veden pinnan yläpuolella. Eilen oli kirkas ja lämmöhkö päivä. Kirkkovene seilasi pitkin jokea satamaan päin.

Kuvassa näkyy nostokurki. Jokikadun seniortalojen eteen rakennetaan kaupungin vuokrataloa. Säätiöltä loppuiva, tietolähteen mukaan, rahat ja kaupunki tuli hätiin. Seniortalon Tuomaanpuistoon päin olevat parvekkeet menettävät auringon paisteen ja puistonäköalan. Ei ihme että jotkut tuntevat tulleensa huijatukai asuntokaupoissa. Itse ihmettelen miksi kaupunginvuokratalo rakennetaan niin lähelle seniortaloa. Joku epäili että tulee vielä toinenkin talo ja sitten se on menoa. Senioreissa on varmasti huonokuuloisia ja vaivaisia, mutta sokeita en ole kuullut olevan. Ja sikseen kyllä kaikkien vanhusten parvekkeille soisi auringon paistavan, kuten ostettaessa luvattiin. Olisivat mieluummin tehneet viheralueen talon eteen.
Rantapolulla tänään oli kohmettunut siili tiellä. Sen jalat tutisivat piikkipallon alla. Laitoin lehtiä muovikassiin ja muklautin siilin sinne ja heti se rupesi kerälle kaivautuen lehtiin. Toin kotiin ja tein lehtipesän suojaisaan paikkaan. Toivon että se selviää ensi kevääseen.

Pitäisi keksiä uusia kuvauskohteita.

Ehkä olen jo keksinyt.

No comments: