Thursday, October 15, 2015

Outoa työvoimapolitiikkaa

Hallitus ja elinkeinoelämä puhuvat työajan pidentämisestä ja eläkeiän nostamisesta. Minun yksi tuttavani kaksinkertainen laudaatturmaisteri ja pätevä nainen jäi työttömäksi viisikymmentä vuotiaana. Hän haki töitä Turussa ahkerasti. Otti yhteyttä ihan ministeritasolle ja kaupungin johtoon ja tulos oli lähes ulos nauru. Mikä tätä maata vaivaa. Halutaan jopa eläkeläisiä töihin, mutta pätevät ja luotettavat ja ahkerat naiset eivät saa töitä.

On se kumma kun tämä nainen ei älynnyt vähemmällä ettei hänelle anneta työtä vaikka polvillaan rukoilisi. Minä en usko hallituksen höpinään työllistämisestä, eivät he työntekijöitä ajattele vaan läheis ilmaistyötä tekevien selkänahasta kiskottavaa moninkertaista hyötyä. Orjamarkkinoiksi minä kutsun nykyistä työvoimapolitiikkaa.

Kunniallinen nainen haki työtä. Turussa ei saanut, koska ei ole turkulainen ja sidoksissa politiikkaan. Uskovainen kyllä, mutta tuntuu että Jumala ei ollut kiinnostunut hänen rukouksistaan. Tässä kyllä alkaa epäilemään vähän kaikkia instituutioita. Sitten hänelle tarjottiin mahdollisuutta masennusdiagnoosiin jolla voisi siirtyä sairaseläkkeelle. Kuulin että homeongelmaisia on samalla tavalla diagnosoitu eläkkeelle. Vakuutuslääkärit kun eivät tunnusta homeesta johtuvia sairauksia. Minusta tämä lähentelee jo oikeusmurhaa. Pitääkö ruveta hullunkirjoihin että tulle jotenkin toimeen.

Ilmaistyöstä ort.seurakunnassa on ilmiö. Lienee raditio. Voi olla että joku kunnioituksesta Jumalaan takee kymmeniä vuosia toimittamalla liturgioita ja kaikkia muitakin palveluksia. Jos seurakunnassa on hyväkuntoisia eläkkeellä olevia pappeja, niin seurakunnan talous kyllä kohenee kun ei tarvitse palkkakustannuksia ajatella. Tästä voisi vetää johtopäätöksen että kirkkoherra on aivan tarpeeton vakanssi, säästettäisiin vielä enemmän jos virka lakkautettaisiin ja hallinnolliset hommat hoidettaisiin talkootyönä.
Piispakin voisi hoitaa kirkkoherran tehtävät.

Raditio tästä tuskin murenee.
Kohta lienee parasta kaikkien lähteä käpykaartiin Suomessa.

No comments: