Friday, October 23, 2015

Seurakuntapakolaisen tarinoita II

Toiset menee kirjamessuille Helsinkiin, toiset silakkamarkkinoille ja minä menen torille ostamaan jalostamattomia silakoita.

Turussa, Lonttisissa mittari näyttää + 12,8. Kohtalainen myöhäissyyssää.

Toinen sääntö: Älä koskaan usko mitään mitä joku sanoo sinulle jostakin toisesta.
Kolmas sääntö: Älä koskaan arvostele ketään ulkonäköön, pukeutumiseen, kävelytyyliin, äänen laatuun ja muihin ulkoisiin asioihin; jotka eivät ole asioita.

Olen kuunnellut ja katsellut Teeman suoraa lähetystä Helsingin Kirjamessuilta. Kun teemamaana on Venäjä, niin siitä tulee poliittista. Oikeistolaistuneessa Suomessamme ei kirjoiteta poliittisia kirjoja. Apurahalautakunnissa istuu oikeistoenemmistö ja kirjailijamme nuolevat vallankalua. Amerikassa voi huuta vaikka kuinka lujaa mutta sitä kukaan kuule. Jukka Mallinen sanoi juuri saman Venäjästä. Missä täällä on maa jossa huutamalla tai muutenkaan saa asiansa kuuluville.

Onhan se kamalaa kun entinen sosialistisen maan pappi sanoo että: Minut opetettiin jo lapsena vihaamaan kommunisteja. Minulle taas opetettiin että ihmisen tulee kunnioittaa kaikkia ihmisiä. En tiedä mitä mieltä piispamme ovat tästä, ehkä he eivät ole ajatelleet koko asiaa.

Onko todellakin sana fasismi Stalinin keksimä?(Sofi Oksanen) Eikös se syntynyt Italiassa ensimmäisen maailmansodan jälkeen jossa Mussolini otti sen omaan käyttöönsä. Sana fasismi tulee antiikin Roomasta. Stalin käytti sanaa fasismi, mutta ei hän sitä keksinyt.
En muuten usko että ainoastaan Venäjä käy informaatiosotaa. Minusta se on yleismaailmallinen ilmiö.

No comments: