Monday, March 30, 2009

Pyhä Aleksandra ja Lex toriparkki


Tähän asti suurin mielenosoitus Turun toriparkkihanketta vastaan. Tunnelma oli hauska ja oli yhteisöllisyyden tuntua. Mikäli kaupungin valtuusto päättää rakentaa toriparkin jää vielä lainsuoma valitus prosessi. Toivoa ei pidä koskaan menettää.


Mikäli nyt joku häiriintyy tuosta Pyhän Aleksandran kyltissä olevasta lex-sanasta, niin kysymys on sanaleikistä. Silloin kun taivaallinen laki ei auta, otetaan käyttöön maallinen laki.


Ennemminkin pitäisi kehittää joukkoliikennettä, jalankulkijoiden liikkumista keskustassa ja tietenkin myös pyöräilijöitä pitäisi suosia. Joku sanoikin osuvasti että Turusta voisi tulla Suomen Amsterdam, siellä autoilijat kunnioittavat jalankulkijoita.



Äänestä päätellen vastustus oli kova ja äänekäs. Edustajat kävivät ulkona, jopa kokoomus kävi sanomassa isännän äänellä että toriparkki tarvitaan. Odotan mielenkiinnolla hajoaako demareiden äänestys pahastikin. Kaikki demarit eivät käännä takkiaan.


Olen toiveikas että äly voittaa ahneuden. Jollei, niin mahdollisuuksia on jäljellä. Ja sitten kun ei ole enää mahdollisuuksia, niin on vielä yksi mahdollisuus.


Luovuttaa ei pidä, vaikka mielipideilmasto suosiikin nykyään masennusta ja alistumista. Yleiseen apatiaan ei ole aihetta, eikä varaa. Kulutusta ei kuitenkaan pidä lisätä kuluttamisen vuoksi. Itse boikotoin Osuuskauppoja ja ravintoloita jatkossakin.

Millaisia vaurioita Louhi-parkkiluola aiheutti ympäristön rakennuksille? Jos toriparkki rakennetaan, niin kuka omistaa torin päällisen alueen? Miten käy Pyhän Aleksandran kirkon jos asemakaavaa muutetaan? Joka tapauksessa Louhi on vajaakäytössä ja keskustassa on parkkihalleja ihan tarpeeksi. Tosiasia on myös se että kävelykatu on lisännyt keskustan liikkeiden kulutusta tuntuvasti. Toriparkin puolustajien puheista saa käsityksen että vain autoileva asiakas on tuottava asiakas. Lisäksi on muistettava myös että juuri autoilu ja kulutus edistävät omalta osaltaan ilmaston muutosta.

Valtuusto hyväksyi toriparkin äänin 38-29. Turun Sanomien mukaan enemmistön muodostivat melkein koko kokoomus, kaksitoista demaria, yksi vasemmistoliittolainen, keskusta ja kolme rkp:n edustajaa. Toriparkkia vastustivat yksi kokoomuslainen, kolme demaria, vihreät, melkein koko vasemmistoliitto, yksi Rkp:n edustaja, kristilliset, perussuomalaiset ja sinivalkoiset.

Melko varmasti vastustajat valittavat päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen. Valitusta käsiteltäisiin kukaties noin vuoden verran. Jatkovalitus on kiinni siitä, myöntääkö Korkein oikeus valitusluvan.

Täytyy sanoa että Pyhän Aleksandran kyltti mielenosoituksessa herätti huomiota. Valtuutetutkin noteerasivat sen. Yksi vanha rouva tuli itkusilmässä kiittämään. Yleensä ortodoksit jupisevat nurkissa ja alistuvat melkein mihin tahansa, koska piispoja on pelätty halki vuosisatojen. Hulluin oli se ortodoksitäti joka lähetti tekstiviestin ja uhkasi maanpetossyytteellä. Olin kyllä informoinut Ambrosiusta osallistumisestani.


No comments: