Saturday, February 21, 2009

Tee sovinto itsesi kanssa

Huomenna on sovintosunnuntai. Olen pari kertaa ollut sovintosunnuntain ehtoopalveluksessa ja tuntenut oloni epämukavaksi. Ehkä olisi parempi tehdä sovinto itsensä kanssa ja sitten mennä sovintosunnuntain perinnerituaaliin. kerran "juoppopappi" tuli sovintosunnuntain palvelukseen ja eräs nuori nainen tiuskaisi että: että mitä tuokin täällä tekee? Seurakunnassamme on liikaa syntisiä jotka eivät älyä ettei kirkkoon sovi tulla.
Tapasin kerran kuolemansairaan potilaan joka parani. Dignosin tehnyt lääkäri loukkantui moisesta ja haukkui potilaansa. Potilaan paraneminen loukkasi hänen egoaan. Samaa loukkaantumista on nähtävissä kirkkomme piirissä. Jos ei se juoppo kuollutkaan viinaan kuten joukko oikeauskoisia oli päättänyt, niin rangaistahan siitä täytyy.

Sitten lauma naisia lankeaa maahan vaimonsa ja lastensa hylkääjän edessä. Mitä hyvää tässä on. Nämä asiat ovat arvokysymyksiä.

Dostojevskiä lainaten: Rakkaus ihmistä kohtaan on mahdoton, jos puuttuu usko sielun kuolemattomuuteen
Raskolnikov tehdessään murhan, murhasi samalla itsensä. Hänen sisimpänsä kuoli. Sen minkä teet toiselle, teet myös itsellesi.

4 comments:

Liisa said...

Miksi kiinnittää yhden ainoan ihmisen sanoihin huomiota. Kyllä myös oli niitä, jotka olivat iloisia että mainittu pappi oli paikalla.
Voisi huomioida myös hyvät asiat.

quijote said...

Niinpä, oli todella hieno asia, että sovintosunnuntain ehtoopalvelukseen saapunut Isä-Petri myös osallistui! Toivomme näkevämme hänet useammin vanhassa Marttyyrikeisarinnan kirkossamme!

Anonymous said...

Todella upeeta!

Anonymous said...

Tosi kiva kuulla että hän on päässyt kirkkoon. Minusta teidän rippilasten pitäisi ryhdistäytyä ja vaatia nykyiseltä kirkkoherralta että saatte katumuksen sakramentit isä Petri Ratilaiselta.

Siunattua paastoa kaikille.