Sunday, February 15, 2009

Kansanäänestyksen kohtalosta


Maanantaina 16.2. 2009 klo 17.00 on mielenilmaus Turun torilla, josta marssitaan kaupungintalon edustalle Aurakatu 2. Kaupungin valtuustossa päätetään silloin Toriparkin kansanäänestyksestä, sallitaanko vai ei.

Muistaakseni 1970-luvulla demari Seppo Lehtinen vaati ortodoksikirkkoa poistettavaksi seurakunnan omalta, omistamaltaan tontilta kauppatorin reunamalta, koska arvotontti pitäisi saada tuottavaan käyttöön. Epäilemättä ortodoksikirkon sijainti on närästänyt monia tahoja. Turun Tuomiokirkkokin olisi syytä siirtää Koroisiin, siellä on kovin autiota nykyään. Nykyinen tontti jäisi tuottavampaan käyttöön. Nykyään Seppo Lehtinen on kaupungin hallituksen kolmen kovan poplan jäsen. Kokoomuksen ja demareiden avoliitto näyttää jatkuvan. Mahtavatkohan he olla tietoisia Turun maaperän ainutlaatuisuudesta muihin kaupunkeihin nähden, Kuopiossa ja Vaasassa toriparkki rakennettiin, siellä maaperä ei ole savea. Turussa maaperä on savea ja se asettaa haasteita. Viimekädessä me maksamme munaukset. Pitääkö Turun matkia kaikkien muiden kaupunkien hölmöilyjä? Ovatko he tietoisia mahdollisista, tulevista arkeologisista kaivauksista? Tällaiset kaivaukset ovat yleensä pitkäkestoisia projekteja.

Kova on liikemiesten mahti tässä kaupungissa. Helsingin Sanomien mukaan Vihanto, Ketoset(Turun Sanomien omistajat), torin reunalla oleva vanha ja arvokas ravintola, jonka säilymisen puolesta taisteltiin takavuosina, ja samaan ketjuun nykyään kuuluva tavaratalo ovat toriparkin takana. Vuodet kuluvat, samat liikemiehet hallitsevat kulisseissa edelleen. Minulla on vahva tunne että nämä tahot pitävät meitä pilkkanaan. Onko esimerkiksi demareilla varaa siihen? Kokoomus nyt on aina ollut talouselämän asialla.

No comments: