Tuesday, December 30, 2008

Roolihenkilöitä ja vanhoja nuoria

Viinikaupan jonossa nainen kertoi että hänen Kanadassa asuva äitinsä ei saanut matkustuslupaa eikä vakuutusta lentokoneeseen koska oli 103 vuotias. Hän olisi halunnut tulla joulun ajaksi Suomeen. Tylsää. Kun on tarpeeksi vanha pitäisi saada tehdä melkein mitä vaan. Edellinen on oma mielipiteeni asiasta. 80-vuotias nainen kertoi että häntä ei huolita vanhainkotiin koska hän on liian nuori ja hyväkuntoinen. Viinikaupan jonot ovat hyvin avartavia paikkoja.

Ninni Luotola tuntuu kiehtovan. Tiedättehän tämän Kotikadun perhetytön jolla on ongelmallinen äitisuhde, estynyt seksielämä ja pirullinen luonne. Viisikymppinen sinkku oli kokenut Ninnin niin omakseen että oli meikannut ja kampauttanyt itsensä Ninniksi. Hänellä on kaikki Ninnin ominaisuudet, paitsi että on kaksi kertaa vanhempi. Tapasin hänet Siwan kassalla ja tulin hyvälle tuulelle.

Kirjastossa en tavannut ketään tuttua. Lainasin muutaman kirjan. Kuiva ja pölyinen katu sai köhimään. Kuuma toti ei tekisi pahaa. Joessa oli riitettä. Naapurin hassu täti tiirasi ovenraosta. Hänellä on kausia jolloin hän tarkkailee.
Haluaisin olla maalla, lumisessa maisemassa lämpimän uunin kyljessä. Kuka tietäisi kaipuuni määrän.

Enkelikello pyörii väärään suuntaan. Outoa. Hahtuvaenkeli rukoilee maailmaan rauhaa. Sitä tarvitaan tulevanakin vuonna.

No comments: